Het land van de farao's, eeuwenoude piramides, tempels en koningsgraven. Ontdek Cairo, de grootste stad van het Midden-Oosten en bewonder de beroemde piramides van Gizeh. Naast deze piramides staat de Grote Sfinx, met zijn raadselachtige glimlach die de eeuwen heeft doorstaan. Bewonder de legendarische Karnak Tempel, zeil mee op een traditionele Egyptische zeilboot en bezoek mysterieuze graftombes van farao’s in de Vallei der Koningen. De Vallei der Koningen, aan de westelijke oever, herbergt de rustplaatsen van farao's, waaronder het beroemde graf van Toetanchamon. Verder naar het zuiden, bij de grens met Soedan, staan de monumentale Abu Simbel-tempels, opgericht door Ramses II.
Ontdek hieronder meer over een aantal plaatsen en bezienswaardigheden in Egypte, een heerlijk voorproefje op een mooie reis!
De hoofdstad van Egypte en tevens grootste stad in het Midden-Oosten, wordt door de Nijl gescheiden in twee districten; Cairo en Gizeh. Hoewel de stad met haar 20 miljoen inwoners een enorm drukke en soms hectische stad is, proeft u nergens het dagelijks leven van het Midden-Oosten zo goed als in Cairo. Het Egyptisch Museum in het hart van de stad herbergt een enorme collectie oudheden uit de tijd van de farao’s en mag tijdens een bezoek aan de hoofdstad niet ontbreken. Op de Khan El Khalili Bazaar proeft u het dagelijks van de Egyptenaren goed. Niet alleen toeristen vinden het heerlijk langs de vele kraampjes te dwalen, ook de lokale bevolking komt hier graag voor het kopen van de beste kruiden en specerijen van de stad. Ingeklemd tussen de Piramides van Gizeh, op slechts 20 kilometer buiten de stad, is dit bovendien een uitstekend startpunt voor een prachtige reis langs de vele oudheden van het land.
Aan de Oostzijde van het complex bevindt zich de Sfinx van Gizeh, het grootste sfinxbeeld ter wereld.
Bezienswaardigheden in Cairo
De piramides van Gizeh
Op zo’n 20 kilometer van hoofdstad Cairo liggen misschien wel de bekendste iconen van Egypte; de Piramides van Gizeh. De zes piramides, verdeeld in 3 kleine en 3 grote piramides, behoren tot de oudste bouwwerken van Egypte en zijn waarschijnlijk gebouwd rond 2500 voor Christus. De 3 grote piramides, de Piramide van Cheops, de Piramide van Chefren en de Piramide van Mykerinos, werden ooit gebouwd voor farao Cheops, als dodentempel voor de farao zelf, zijn zoon Chefren en kleinzoon Mykerinos. De Piramide van Cheops is de grootste van de drie en wordt daarom ook wel de ‘Grote Piramide’ genoemd. Vandaag de dag is de piramide het enige overgebleven van de zeven klassieke wereldwonderen.Aan de Oostzijde van het complex bevindt zich de Sfinx van Gizeh, het grootste sfinxbeeld ter wereld.
De Nijl
De rivier de Nijl is met haar ruim 6000 kilometer één van de langste rivieren ter wereld. De rivier ontspringt als de Witte Nijl in het Victoriameer en als de Blauwe Nijl in het Tanameer in Ethiopië en komt samen om verder te stromen als de Nijl in het zuiden van Soedan. In het Noorden van Egypte mondt de Nijl uit in de Middellandse Zee en vormt daar de Nijldelta, het meest vruchtbare stuk grond van heel Egypte. Sowieso zijn de oevers van de Nijl, waar de meerderheid van de Egyptische bevolking woont, het enige vruchtbare gebied van het verder uit woestijn bestaande Egypte. De schitterende, groene oevers van de Nijl vormen dan ook een uniek contrast met de oranjerode woestijngebieden die hier aan grenzen. Omdat de Nijl al eeuwen lang de levensader van Egypte is, bevinden alle grote steden, historische bouwwerken en tempels zich langs de oevers van de Nijl en is de rivier een enorm populair gebied voor een boottocht of meerdaagse cruise.