Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

Op ontdekkingstocht door Turkije: een bijzondere rondreis!

Waar Turkije vroeger vooral bekend stond om zijn all-inclusive resorts aan de kust, ontdekken steeds meer reizigers wat Turkije nog meer te bieden heeft. Van de prachtige Blauwe Moskee in Istanbul tot de witte kalksteenterrassen van Pamukkale en van het adembenemende gebied Cappadocië tot de antieke stad Aphrodisias. Lees dit blogartikel en wordt net als ons enthousiast over een rondreis in Turkije!

Pammukale, Turkije                                     

Leer over de interessante geschiedenis

In Turkije wisselt de geschiedenis zich af met cultuur, lokale tradities en prachtige natuur. Bezoek wereldstad Istanbul en bekijk de Blauwe Moskee die gebouwd is tussen 1609 en 1616. De naam is te danken aan de duizenden blauwe tegels die de binnenkant versieren. De moskee is nog steeds in gebruik en is een belangrijke plek voor het dagelijkse gebed. Ontdek ook andere belangrijke plaatsen in de Turkse geschiedenis zoals Bursa en Ankara. Bursa was de eerste hoofdstad van het Ottomaanse Rijk en heeft een prachtige ligging aan de berg Uludag. Bezoek hier de Grote (Ulu) Moskee en de Yesil Cami, ofwel Groene Moskee, waar u de prachtige Ottomaanse architectuur in terugziet. Deze moskee is gebouwd tussen 1419 en 1421 en heeft groene en turquoise tegels die de binnenkant van de moskee sieren. Gaat u met ons mee op een groepsreis Turkije? Onze reisleiding vertelt graag nog meer over de geschiedenis.

Blauwe Moskee Istanbul Turkije

Ontdek alle hoogtepunten van onze Turkije rondreizen

In Istanbul straalt de Blauwe Moskee met haar zes minaretten en betoverende blauwe tegels, terwijl de Hagia Sophia u meevoert door de tijd met haar indrukwekkende koepel en wisselende rol als kerk en moskee. Het nabijgelegen Topkapi Paleis onthult het weelderige leven van de Ottomaanse sultans met zijn sierlijke tuinen en kostbare schatten. Buiten Istanbul liggen de ruïnes van het oude Troje, waar de Trojaanse oorlog zich afspeelde. U kunt er de overblijfselen van verschillende tijdperken bewonderen. Verder naar het oosten, in Cappadocië, vindt u de betoverende kasteelrots van Ortahisar, een natuurlijk fort dat al sinds de oudheid bewoond is. Deze regio staat ook bekend om haar unieke landschap van sprookjesachtige schoorstenen, ondergrondse steden en rotskerken, die het tot een paradijs voor avonturiers en geschiedenisliefhebbers maken. Er zijn zoveel mooie hoogtepunten te ontdekken, maar u kunt ook heerlijk ontspannen in Turkije op een van de fijne stranden. 

Cappadocië luchtballonnen Turkije

Prachtige stranden met kristalhelder water

Fethiye, gelegen aan de zuidwestkust van Turkije, is een populaire bestemming die bekend staat om zijn adembenemende stranden, kristalhelder water en prachtige omgeving. Een bekend strand in Fethiye is Ölüdeniz. Het strand staat bekend om zijn felblauwe lagune, omringd door weelderige bergen. Dit strand is een paradijs voor zwemmers en snorkelaars, dankzij het kalme, heldere water. Daarnaast is het een van de beste plekken ter wereld om te paragliden, met spectaculaire uitzichten over de baai vanuit de lucht. Belcekız strand, gelegen vlak naast Ölüdeniz, is een breed zandstrand dat bekend staat om zijn gouden zand en helder water. Het strand heeft een levendige sfeer met tal van restaurants, cafés, en bars in de buurt. Het water is hier iets ruwer dan in de lagune van Ölüdeniz, waardoor het ook populair is onder surfers en watersportliefhebbers.

zandstrand Ölüdeniz Turkije

Geniet van de heerlijke Turkse keuken

Voor veel reizigers is er altijd wel iets lekkers te vinden, want de Turkse keuken is zeer gevarieerd. De Turkse keuken heeft veel blijvende invloed gehad op de keukens van Europa en het Midden-Oosten. Tijdens een reis in Turkije geniet u van verschillende kleurrijke, smaakvolle gerechten en zoetigheden zoals börek, kebab, köfte, pide, baklava en lokum (Turkish Delight). In veel Turkse specialiteiten komen we veel groenten en fruit tegen. Frisse salades, vlees en vis staan ook vaak op het menu. Van de geurige specerijen tot de hartige en zoete gerechten, er is altijd iets nieuws om te ontdekken.

Turkse lunch

Ons aanbod rondreizen in Turkije

Wilt u met NRV reizen naar Turkije? Bekijk dan nu onze stedentrip Istanbul of de groepsreis Hoogtepunten van Turkije. Of u nu kiest voor een stedentrip of groepsreis, een reis naar Turkije is een bijzondere ontdekkingstocht.